insight inside

Wat is het?

Met Het Paard als Spiegel wordt een vorm van coaching aangeduid, waarbij paarden ingezet worden bij de ontwikkeling van mensen. Doel is het vergroten van zelfinzicht, van bewustwording. Er kan direct ge√ęxperimenteerd worden met nieuwe gedragingen en overtuigingen, waardoor u direct kunt ervaren wat daar het effect van is.

Een krachtige methode voor het vergroten van zelfkennis is reflectie. Reflectie met hulp van paarden wordt ervaren als een hele pure vorm van reflectie. Helder, eenvoudig en eerlijk laten ze zien: dit is wat het is. Totaal, vrij van oordeel en zonder vervormingen, net als een spiegel.

Via de reflectie van het paard wordt u zich bewuster van uw eigen aandeel in het resultaat, de relatie, het contact. Daarnaast wordt u zich bewuster van uw gedragspatronen en in hoeverre deze effectief zijn. Het paard kan ook voor teams van toegevoegde waarde zijn. De uitwerking van de teamdynamiek en teameffectiviteit worden zichtbaar, wat een startpunt kan betekenen voor de dialoog met elkaar.

Met de hulp van paarden houden wij u dus een spiegel voor. Zodat u uw zelfkennis vergroot. Hierbij wordt het accent gelegd op de herkenbaarheid en toepasbaarheid binnen de eigen werkomgeving. We richten ons dan ook op de vertaling van de leerdoelen of ontwikkelwensen naar concrete aspecten van menselijk handelen - overtuigingen, vaardigheden en gedrag - binnen de context van het eigen werk. Wij gaan daarin helder, verfrissend, constructief en respectvol te werk.

Het Paard als Spiegel is snel, kernachtig en raakt de essentie. Dit maakt het mogelijk hoofd- van bijzaken te onderscheiden en niet te verzanden in symptomen of gesprekken.

Wat de toegevoegde waarde van het paard voor de deelnemer kan zijn, is zeer individueel. Bij deze nodig ik u van harte uit om het boekje Bijzondere Ontmoetingen bij ons aan te vragen. Dit boekje is gemaakt in het kader van ons 10-jarig bestaan in 2012 en bevat diverse persoonlijke ervaringen van klanten die in de eerste 10 jaar het paard als spiegel hebben ontmoet. U kunt dit boekje aanvragen via de mail: info@3pk.nl. Uiteraard zolang de voorraad strekt.Bent u benieuwd of paardencoaching bij kan dragen aan uw ontwikkelvraag? 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

CONTACTFORMULIER